#
Fiskefrikadeller:
600 g torskefilet
1 lille løg
1 tsk havsalt
¼ tsk hvid peber
2 spsk hvedemel
2 æg
2 dl piskefløde
Smør eller olie til stegning
Remoulade:
100 g syltede drueagurker
100 g syltede asier
50 g løg
2 spsk hakkede friske krydderurter (kørvel, dild, purløg ell. persille)
1 spsk mayonnaise
2 spsk græsk yoghurt 10%
Ca. ½ tsk karry
Mayonnaise:
1 pasteuriseret æggeblomme
1 tsk dijonsennep
1 tsk citronsaft
¾ -1 dl olie
Sukker
*
Fiskefrikadeller:
Kom torskefilet og løg i en foodprocessor eller kødhakkemaskine, og hak det groft.
Du kan også hakke det med en kniv.
Kom farsen op i en skål, og tilsæt salt, og rør med en grydeske, til farsen er sej.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Tilsæt mel og fløde lidt ad gangen, til farsen har en passende konsistens.
Tilsæt peber.
Lad farsen hvile en halv time.
Varm en stegepande op med lidt olie eller smør.
Steg farsen som fiskefrikadeller ca. 4 minutter på hver side.
Tips: Du kan komme krydderurter i farsen.
Fiskefrikadellerne kan serveres med remoulade og pillekartofler eller rugbrød.
Lidt citronsaft på fiskefrikadellerne smager også godt.
Fiskefrikadellerne er gode til madpakker.
Remoulade:
Pil løget.
Skyl og hak krydderurterne.
Skær agurker, asier og løg i små tern, og kom dem i en skål.
Tilsæt mayonnaise, yoghurt og krydderurter.
Smag til med karry, salt og peber.
Hvis man ønsker en mere mager remoulade, kan mayonnaisen erstattes af yoghurt og omvendt, hvis du ønsker en federe remoulade, skal du bruge mere mayonnaise.
Mayonnaise:
Ingredienserne og køkkengrej skal have stuetemperatur.
Kom æggeblommen i en skål.
Rør dijonsennep, citronsaft og en knivspids salt i.
Pisk olivenolien i, først meget lidt ad gangen, så resten til det får mayonnaisekonsistens.
Smag til med salt, peber, citron og sukker.