500 g lyssejfilet
2 æg
½ dl fløde 9%
4 spsk finthakket purløg
4 spsk hvedemel
salt og peber
smør og olie til stegning
Karry-relish:
2 spsk små kapers
½ agurk i små tern
2 spsk karry
1 dl cremefraiche 18%
1 dl mayonnaise
4 spsk citronsaft
salt og friskkværnet peber
(ønskes en fedtfattig udgave kan yoghurt eller fromage frais bruges)
Kartofler:
5 bagekartofler
2 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
Hak fisken i en foodprocessor, tilsæt æg, fløde og hvedemel samt purløg, salt
og peber.
Blend igen og farsen er klar.
Vask kartoflerne, skær dem i både og vend dem i olie, salt og peber.
Kom dem i en bradepande og bag dem i ovnen i 45 min ved 200ºC.
Imens steges fiskefrikadeller på panden i smør og olie - 5 minutter på
hver side, pas på med for høj varme for så bliver fiskefrikadellerne for
mørke.
Bland kapers, agurk, karry, cremefraiche, mayonnaise, citronsaft, salt
og peber, og server denne karry-relish i en skål til fiskefrikadellerne og
de råstegte kartofler.