750 g kartofler i skiver
500 g rosenkål
2 små porrer i skiver på skrå
2 spsk hvedemel
½ l letmælk
1 dl hakket persille
1 spsk kapers
1 tsk revet muskatnød
2 tsk salt og ½ tsk hvid peber
500 g torskefilet i portionsstykker
½ tsk salt og ¼ tsk peber
50 g revet ost, fx Emmentaler
Tænd ovnen på 170°C.
Kog kartofler og rosenkål i rigeligt, letsaltet vand i en stor gryde i 8 min.
Tilsæt porrerne og kog yderligere i 3 min.
Hæld vandet fra grønsagerne.
Pisk mel og lidt af mælken sammen i en gryde.
Tilsæt resten af mælken og kog i 2 min.
Vend persille og kapers i saucen og smag til med muskatnød, salt og peber.
Læg fisken i et smurt ovnfast fad og drys med salt og peber.
Fordel de kogte kartofler og grønsager i fadet og hæld saucen over.
Drys med osten og bag retten i ovnen i 20 min.
Tips: Alle slags hvid fisk kan bruges – sej, lange og brosme.
Grønsager pr. person: ca. 175 g