Fisk:
250 g filet af torsk, sej eller havkat i store tern
1 spsk olie (rapsolie)
1 fed hakket hvidløg
1 spsk hakket, frisk ingefær
400 g wok grønsager i tynde strimler fx. gulerod, forårsløg, sukkerærter og kål frisk koriander, basilikum eller mynte
Sursød sauce:
1 dl alm. lagereddike
4 spsk sukker
2 spsk konc. tomatpuré
2 dl fiskebouillon (vand + bouillonpulver)
2 spsk fishsauce
evt. lidt chilipasta
2 tsk kartoffelmel
Fisk:
Læg fisken på en damprist i en gryde med lidt vand og damp fisken 4-5 minutter under tætsluttende låg.
Sursød sauce:
Bland alle ingredienserne sammen til den sursøde sauce og bring den til kogepunktet (den må ikke koge).
Fjern den straks fra varmen og smag evt. til med sukker, salt og chilipasta.
Varm olien i en stor sautérpande.
Tilsæt hvidløg og ingefær og straks efter grønsagerne.
Lynsteg til de er knap møre.
Tilsæt den varme sauce og varm retten igennem.
Læg fisken på et fad og hæld grønsager og sauce over.
Pynt med korianderblade, mynte eller basilikum.