Lækker og virkelig nem opskrift på rødspættefilet med citron
og kryddersmør. Retten tilberedes i ovnen. Til 4 personer. Tilberedningstid: 30 minutter
#
500 g friske eller løsfrosne rødspættefilet'er
salt, hvid peber
1 bdt persille
Til kryddersmør:
50 g smør
1 citron
1 fed hvidløg
*
1. Tænd for ovnen (200 °C).
Hvis fiskefilet'erne er frosne, optøes de så meget, at de
kan skilles ad og rulles sammen.
Drys med salt og peber.
2. Hak persillen fint.
3. Rør smørret blødt.
Tilsæt 1-2 tsk citronsaft, det pillede, pressede hvidløgsfed
og halvdelen af persillen.
4. Fordel kryddersmørret på fiske- filet'en, der rulles
sammen.
5. Smør et ovnfast fad og læg fiskerullerne i med åbningen
nedad.
Dryp med resten af citronsaften og dæk fadet med alufolie.
6. Stil fadet i den varme ovn og lad fisken dampe, til den
er mør, ca. 20 min., alt efter om der er tale om frossen eller frisk fisk.
7. Server fisken i fadet.
Drys med resten af persillen og server kogte kartofler og en
grøn grønsag til.