500 g torskefilet uden ben
½ tsk groft salt
1 dl klippet frisk purløg
25 g smør eller andet fedtstof
3 løg i tynde halve skiver (ca. 200 g)
6 groftrevne gulerødder (ca. 400 g)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
3 spsk hvedemel
½ liter Karolines Køkken hvid mælkesauce
50 g Karolines Køkken pasta- og gratineringsost
2 spsk rasp
Tilbehør: 1 kg pillede, kogte aspargeskartofler
Del fileterne i mindre stykker og fordel dem i et smurt ovnfast fad ca 5x20x32 cm Drys salt og halvdelen af den klippede purløg over fisken.
Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Svits løg og gulerødder i ca. 3 min. og tilsæt salt og peber.
Kom hvedemel i en skål og rør Hvid MælkeSauce i lidt efter lidt.
Vend de svitsede grønsager i saucen og smag til.
Fordel grønsagsblandingen, resten af den klippede purløg, ost og rasp over fisken i nævnte rækkefølge.
Bag retten midt i ovnen ca. ½ time ved 225°C.
Ikke fryseegnet