1 kg fisk fx forel, laks,ørred, sild, brasen, sandart eller kulmule
Kogelage:
pr l vand
1 spsk salt
1 spsk eddike
5 hvide peberkorn
3 korn allehånde
1 laurbærblad
dild
Gele:
½ l. fiskesuppe
6 blade udblødt husblas
salt og peber
Garnering:
200 g pillede rejer
oliven i skiver
Tilbehør
dild eller persille
grøn salat
1-2 hårdkogte æg i både
Rens og skyl fisken, kog den og lad den blive kold i kogelagen.
Fjern skind og ben.
Del fisken i pæne stykker.
Skum fedtet af suppen og si den.
Gele:
Mål ½ l suppe af og bring den i kog.
Smelt den udblødte husblas heri.
Smag til med salt og peber.
Hæld et tyndt lag gele i bunden af en stor form eller flere små forme, og
lad det stivne.
Løg oliven rejer og krydderurter i formen i et pænt mønster.
Fæstn det med et tyndt lag gele, som skal stivne.
Læg fiskestykkerne i og hæld forsigtigt så meget gele i, at fisken er
dækket.
Sæt retten koldt og lad den stivne helt.
Vend den ud på et fad og server med salat og persille eller dild og
æggebåde.