Filet Royal ca. 500 g
100 g optøede krebsehaler
1 spsk olie
salt og peber
Lun ananassalat:
1 ananas
1 dåse bambusskud
½ rød chili
½-1 spsk sukker
200 g spæde spinatblade eller rucola
½ spsk olie
Dressing:
1 dl piskefløde
1 spsk citronsaft
1 spsk sukker
1 tsk paprika
Pynt: purløg og ½ rød chili
Tilbehør: 250 g flûtes
Kødet:
Skær et snit midt igennem fileten med en skarp kniv.
Krydr krebsehalerne med salt og peber.
Kom krebsehalerne ind i fileten.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Varm olien på en pande ved god varme og brun kødet på alle sider.
Krydr med salt og peber.
Kom kødet i et ovnfast fad, og stil det i ovnen ved 160°C i ca. 45 minutter.
Tag kødet ud af ovnen.
Skær kødet i 8 skiver. Hvis kødet ikke skal spises straks, kan det pakkes det i alufolie indtil servering.
Lun ananassalat:
Skær ananassen i tern og kom dem i en stor gryde eller sauterpande.
Tilsæt bambusskuddene uden lage.
Fjern mellemvægge og frø fra chilien.
Skær chilien i meget små tern og kom det i gryden til ananassen og
bambusskuddene. Varm det.
Smag til med salt samt sukker afhængigt af hvor sød ananassen er.
Varm spinaten i varm olie på en pande.
Dressing:
Pisk fløden let stift og smag den til med citronsaft, sukker, salt og
paprika. Kom dressingen i en lille skål.
Hvis retten anrettes på tallerken:
Kom først spinaten på tallerkenen.
Kom ananas- bambusskudblandingen i en form/skål eller kop og vend det oven på spinaten.
Stil en skive kød ovenpå.
Pynt med nogle stilke purløg samt rød chili i skrå skiver.
Dressingen serveres til.
Hvis retten serveres på fad:
Spinaten varmes sammen med ananas-bambusblandingen.
Blandingen lægges nederst i serveringsfadet.
Kødet skæres i tyndere skiver og lægges i en stribe midt på blandingen. Dressingen serveres til.