Logo

Grilleret slethvar med basilikum-pesto og ristet parmaskinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

600 g Slethvar, udskåret - pighvar kan også bruges
Olivenolie
salt og peber
150 g Parmaskinke - eller andet røget skinke
1 Bundt basilikum
50 g Pinjekerner
50 g Reven parmesanost
¾ dl Olivenolie
2 fed hvidløg

Fisken der skal grilleres, marineres først i en blanding af olivenolie, salt, peber og hakkede friske krydderurter i ca. 30 min. Herefter brunes fisken på en grill (grillpande, havegrill eller lignende) kan evt. steges færdig i ovnen. Grilleret fisk bliver oftest bedst, hvis den tilberedes både med skind og ben (det giver mere smag i fisken). Det er dog ingen betingelse.

Pesto: Basilikum, pinjekerner, hvidløg og parmesanost stødes i en morter eller køres til pure på en blender, herefter tilsættes olivenolien. Smages til med salt.

Anretning:
Tallerkenen stryges med et fint lag pesto, herpå midten lægges den grillerede slethvar på en top af tørristen parmaskinke skåret i fine strimler. Garneres med det rene kød af tomater uden skind og kerner. Hertil kan serveres pasta eller rissalat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.855 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her