Det er en hel speciel - og umådelig dejlig - måde at servere
lever på. Det er krydderurterne og eddiken, der giver retten sin særlige smag. Du
kan variere både mængden og arten af krydderurterne efter behag, og du kan
komme mere eller mindre balsamico på - selv finder jeg, at der skal være
rigeligt, for retten skal fremtræde udpræget syrlig.
(4 personer)
# Ingredienser
500 g kalvelever
4 store løg
jomfruolie
salvie
oregano
estragon
salt og peber
balsamico eddike
* Tilberedning
Afpuds kalveleveren og skær den i små strimler som til
Stroganoff.
Skræl løgene (læg dem i meget varmt vand et par minutter, så
er det meget lettere) og skær dem ud i ringe.
Har du friske krydderurter i haven, så brug dem, men de kan
også bruges tørret.
Bruger du tørrede krydderurter, skal de stødes i morteren -
har du friske, kommer du dem i et lille glas og klipper dem med spidsen af en
saks.
Det er langt den hurtigste og mest rationelle måde af
findele dem på.
Sæt en pande over med jomfruolie og sautér løgringene, til
de er klare.
Lad ikke olien blive alt for varm.
Tilsæt krydderurterne og lad dem simre med et øjeblik.
Tøm pandens indhold over på en tallerken.
Hæld frisk olivenolie på panden og skru op for varmen.
Lad olien blive rigtig varm og brun så leverstrimlerne i
den.
Drys lidt salt og friskkværnet peber over.
Kom leveren over til løgene og hæld et portvinsglas
Balsamico eddike på den varme pande og lad det koge ind et øjeblik.
Hæld så leveren og løgene med krydderurterne tilbage på
panden, vend det i den indkogte Balsamico-eddike - og servér med det samme!
Servér pasta af en eller anden slags til, helst den
bredstrimlede romerske fettuccine (frisklavet selvfølgelig!), som koges få
minutter og derefter vendes i lidt smør og drysses med friskhakket persille.