Logo

Fasters fine rosenkålssuppe + Ostestænger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fasters fine rosenkålssuppe + Ostestænger

1,5 l suppe, kogt på røgede ben og suppevisk - eller 3 bouillonterninger

750 g rosenkål

2 spsk smør eller margarine

1½ spsk hvedemel

salt og peber

2 æggeblommer

1 dl fløde

12 skoldede, smuttede mandler eller hakkede valnødder

Tilbehør: Oste­stænger - se herunder

*

Bring suppen eller 1,5 l vand, tilsat bouillonterninger, i kog og tilsæt rosenkålen.

Lad kålen koge meget mør - ca. 20 minutter - og passer den med suppen over i en anden gryde.

Gnid fedtstof og hvedemel godt sammen med en gaffel og pisk det i suppen.

Lad den koge lidt og smag til med salt og peber.

Leger med æggeblommerne, der er pi­sket sammen med fløden, og lad derefter ikke mere suppen komme i kog.

Drys den færdige suppe med hakkede nødder, en "flødestreg" og ostestænger.

Madopskrift billede

Ostestænger

1 lille pakke dybfrossen butterdej

1 æg

groft salt

½ spsk kommen

½ spsk sesamfrø

­3 spsk reven parmesan

2 spsk reven Emmentaler

*

Optø og udrul dejen efter anvisningen på pakken og skær den ud i stænger på ca. 15x1 cm.

Pensl dem med sammenpisket æg og drys med salt, kommen eller sesam og de to slags ost.

Læg dem forsigtigt på bage­plader, der er skyllet med koldt vand - beregn afstand mellem stæn­gerne.

Bag dem gyldne ved 250°C.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.407 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her