900 g fasan, 1 stor eller 2 mindre
salt og peber
2 æbler
2 spsk smør
4 skiver røget spæk
smørklatter
3 dl kaffefløde
kulør
gele
jævning
evt. 1 bæger cremefraiche
Den rensede evt. optøede, fasan fyldes med æbleterninger, salt, peber og ca. 2 skiver røget spæk.
Fuglen lukkes med stegespid og brunes nu i en gryde med de øvrige spækskiver, der er klippet i strimler.
Derefter tilsættes salt, peber, kaffefløde samt kulør og gerne lidt gele.
Under låg småsteger fasanen i 50-60 min. mør skal den være, så stik i lårene.
Fuglen tages op og holdes varm, mens saucen tilsættes cremefraiche og jævnes og smages til, gerne med ekstra gele.
Til de smørvarmede kartofler koges og pilles kartoflerne dagen før og rystes derpå varme i gyldent smør med klippet persille. En god salat passer også godt hertil.