500 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
1 ½ tsk groft salt
2 groftrevne uskrællede æbler, fx elstar (ca. 175 g)
1 æg
1 ¼ dl mælk
friskkværnet peber
3 spsk rasp
50 g hasselnøddekerner
1 stegepose (str. stor)
Sauce:
½ liter Karolines Køkken hvid mælkesauce
sky fra farsbrødet
½ tsk groft salt
evt. kulør
Lun æblesalat:
6 kinakålsblade
2 tsk smør og olie
2 uskrællede æbler i halve både, fx elstar (ca. 200 g)
100 g svesker i grove stykker
½ tsk groft salt
Tilbehør: 1 kg kartofler - kogte og pillede
Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min.
Tilsæt æble, æg, mælk og peber.
Rør det godt sammen og vend rasp og hasselnødder i.
Klip et stykke bagepapir (ca 15x25 cm) og form farsen til et farsbrød på papiret. Træk farsbrød og bagepapir ind i stegeposen, luk den og klip et hul i toppen.
Læg farsbrødet på en plade med bagepapir og bag det midt i ovnen ca. 45 min. ved 200°C.
Sauce: Bring mælkesaucen i kog i en lille tykbundet gryde under omrøring.
Klip et hul i hjørnet af stegeposen og hæld skyen gennem en sigte i saucen.
Bring atter saucen i kog, stadig under omrøring. Tilsæt salt og smag til.
Lun æblesalat: Skær de hvide midteribber af kinakålen.
Skær dem og den grønne del af bladene i strimler - hold grønt og hvidt adskilt. Lad imens smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Svits æbler, midterribber og svesker i ca. ½ min.
Tilsæt den grønne del af kålen sammen med salt og vend hurtigt rundt.
Smag til og server straks.
Tips: I stedet for hasselnødder kan man bruge saltede pistacienødder.
Ikke fryseegnet