Nyd denne lækre ret som alternativ til de kogte kartofler.
Hvis den serveres som hovedret med en salat, så rækker den til 4 personer.
• Kartofler er magre og indeholder fibre og C-vitamin.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 1 time. 6 Portioner
# Råvarer til Kartoffel og gulerodsgratin
2 store kartofler med rød skal, 500 g (King Edward)
2 store gulerødder, 400 g
1 porre, 300 g
4 dl reven lagret ost, 30%
3 dl cremefraiche
¼ tsk salt
⅛ tsk sort peber
smør eller margarine til fadet
* Fremgangsmåde:
1 Varm ovnen til 200 °C.
Skyl, skræl og riv kartofler og gulerødder groft.
Skyl porren og skær den i fine strimler. Riv osten.
2 Bland kartofler og gulerødder med porre og cremefraiche i
en stor skål.
Tilsæt 3 dl af den revne ost og krydr med salt og peber.
3 Smør et ovnfast fad (1,2 l) let med fedtstof og hæld
blandingen i.
Glat overfladen og drys med resten af osten.
Bag i ovnen i 1 time eller til grønsagerne er møre.
Dæk fadet med alufolie de sidste 20 min. for at skorpen ikke
skal få for meget.
Server gratinen varm.
Tips & råd
Kartoffelstørrelser: en stor kartoffel vejer som regel
mellem 200 og 250 g, en mellemstor ca. 150 g, og en lille ca. 100 g.
At rive kartofler, grønsager og ost i foodprocessoren sparer
meget tid. En foodprocessor er god at have når man skal lave mad til mange.
Genvej: Blancher de revne kartofler og gulerødder 1-2 min. i
letsaltet vand og du kan nøjes med 30 min. i ovnen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 365 = kJ 1533
Kulhydrat 24 g Protein 11 g Fedt 25 g (62%) Fibre 4 g