Farsbrød kan sagtens være lækker gæstemad. Her er farsen
rørt med løg og revet ost og serveret med en lækker urtesauce. Desserten er
sprøde butterdejsrør med flødeskum og frisk frugtsalat.
Farsbrød med
grønsager og krydderurtesauce
Arbejdstid: ca. 45 min. Stege/kogetid: ca. 45 min. Kødet er
fryseegnet. 4-6 personer
#
Farsbrød:
2 løg
25 g smør
500 g hakket oksekød
250 g hakket svinekød
2 dl brødkrumme eller rasp
2 tsk groft
salt og friskkværnet peber
½ tsk knust allehånde
2 æg
2 dl kold bouillon, vand eller mælk
75 g revet ost
6-8 laurbærblade
300 g suppeurter (fx løg, gulerod, selleri)
4 dl bouillon eller vand
1 bundt persille
1 potte frisk basilikum
evt. lidt citronsaft
Tilbehør:
500 g gulerødder
500 g grønne bønner
1 grønt salathoved
2-3 håndfulde frisk basilikum
Tilbehør: pillekartofler
*
Pil løgene og hak dem fint.
Steg dem klare i smør og køl dem lidt af.
Rør kødet sejt med salt og krydderier.
Tilsæt et æg ad gangen og rør godt.
Tilsæt bouillon, de klarede løg og ost og rør godt.
Form et brød af farsen og læg det i et ovnfast fad smurt med
lidt olie.
Læg laurbærblade på toppen.
Skær de rensede suppeurter i små stykker og læg dem rundt om
farsbrødet.
Hæld bouillon i fadet og sæt det i ovnen ved 200 °C i ca. 50
min, til kødet er gennemstegt.
Blend suppeurterne med stegeskyen og persille og basilikum
til ensartet konsistens og smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
Server farsbrødet i skiver med sauce, dampede grønsager,
kogte kartofler og salat med basilikum.
Butterdejssnirkler
med flødeskum og frugt
Arbejdstid: 45 min. Bagetid: ca. 10 min. 6 stk.
#
275 g butterdej
1 æg
2½ dl piskefløde
Frugtsalat:
1 mango
1 lille ananas
2 bananer
*
Snirkler: Skær udrullet butterdej i 6 lange stykker med en
bredde på et par cm.
Fold bagepapir omkring en tom rulle køkkenrulle eller
folierulle, og stop papiret ind i enderne.
Vikl en dejstrimmel omkring den.
Pensl dejen med æg og læg på en bageplade med bagepapir.
Bag i ca. 10 min. ved 225 °C.
Lad snirklerne køle lidt af og skub dem forsigtigt af røret.
Skræl/pil frugterne, skær dem i små stykker og bland dem.
Pisk fløden til blødt skum.
Fyld det i en sprøjtepose og fyld hver snirkel med
flødeskum.
Server med frugtsalat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin