500 g hakket oksekød
2 skiver afskorpet toast ell. franskbrød
2 dl kaffefløde
Salt Peber og hvidløg efter behag
En smule hvedemel
Sauce:
1 ds hakkede tomater m hvidløg eller basillikum
1 ½ lt. Karolines Mornaysauce
2 spsk fløde (kan undlades)
Salt og peber
4 skiver smelteost
Ris til 4 pers.
2 hvede baguettes.
Lad toasten ligge i blød i fløden en halv times tid.
Hæld kødet i en skål, tag toasten og vrid ⅓ af fløden fra.
Blandes godt i kødet, evt. med håndmixer ell. blender.
Vil kødet ikke mixes eller skiller, hæld da en smule fløde op efter behag.
Bare sørg for at farsen er rimelig "våd" som en frikadellefars.
Kom en spiseske hvedemel eller to i farsen, så samles den bedre og falder ikke fra hinanden på panden.
Smages til med salt og peber samt hvidløg.
Farsen formes som 8 små eller 4 store bøffer og steges i en smule margarine på panden - 3 minutter på hver side.
Bøfferne lægges i et ovnfast fad.
Sauce:
Hæld tomaterne, Mornay-saucen og evt. en smule fløde i en gryde.
Kog op under omrøring ved svag varme og hæld over bøfferne i fadet.
Fadet stilles i en 200°C forvarmet ovn i et kvarter.
Derefter tages de ud og osten lægges på bøfferne.
I ovnen med fadet igen til osten er smeltet gyldenbrun.
Serveres med nykogte ris og varme hvedebaguettes til samt en god vin.
Tips: Det er en forholdsvis tung ret. Den kan synes fedende men når man bruger kaffefløde er det ikke et problem. Dog bør mennesker på diæt IKKE indtage denne ret.
Både børn og voksne kan spise denne ret (det er afprøvet i barndomshjemmet) og er en god middag til 4.