Alle synes om denne kødret, og så er den endda meget let at
lave. Den er desuden næringsrig og indeholder mange kostfibre.
• Æggehvide indeholder intet fedt. • Solsikkekerner
indeholder meget jern, zink og C-vitamin.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 45 min. 10 Portioner
# Råvarer til Farsbrød med tomatsauce:
500 g magert hakket oksekød
½ tsk smør eller margarine
2 løg
2 fed hvidløg
1 chilifrugt
½ dl solsikkekerner
1 spsk reven ingefær
½ tsk stedt sort peber
3 æggehvider
½ dl rasp
¼ dl grahamsmel
TOMATSAUCE:
2 skalotteløg
5 dl passerede tomater
1 spsk chilisauce
2 spsk solsikkekerner
3 spsk hakket persille
2 spsk balsamicoeddike
½ dl hønsebouillon (fond)
* Fremgangsmåde:
1 Varm ovnen til 175 °C.
Smør et 18x9 cm ovnfast fad med fedtstof.
2 Pil og hak løg og hvidløg fint.
Skyl og udkern chilifrugten og hak den fint.
Læg løg og chili i en skål.
3 Rør det med kød, ingefær, peber, æggehvider, rasp, mel, og
solsikkekerner.
4 Fyld fadet med farsblandingen og glat overfladen.
5 Steg farsen i ovnen 45 min, til den er fast og begynder at
slippe kanterne.
Vend farsbrødet ud på et skærebræt og skær det i skiver.
6 Tomatsauce: skær skalotteløgene i tynde skiver.
Hæld tomater, chilisauce, solsikkekerner, persille, eddike
og bouillon i en foodprocessor.
Kør blandingen til en glat sauce, hæld den i en gryde og tilsæt
løgene.
Varm den igennem og server den til farsbrødet.
Tips & råd
Vælg helst magert kød, det har stor betydning for farsens
konsistens og saftighed.
Kalorieindholdet bliver desuden lavere.
Lav flere små farsbrød ved at anvende 2-3 bageforme, eller
ved at lægge et stykke dobbelt bagepapir som skillevæg i en normal stor form.
PR. PORTION: Energi: Kcal 327 = kJ 1373
Kulhydrat 28 g Protein 20 g Fedt 15 g (41 %) Fibre 4 g