Fredagens
familiemiddag er et velkrydret farsbrød, som er en god variation af hakket kød.
Tilbehøret er ovnbagte kartoffelbåde og tzatziki, som er elsket af både store
og små.
Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: 1 time. 4 personer
#
Farsbrød:
½ dl mælk
½ dl rasp
½ dl havreklid
1 stort løg
500 g hakket oksekød
1 æg
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret
basilikum
salt og peber
150 g fetaost
Tzatziki:
1 agurk
4 dl græsk yoghurt
1 fed hvidløg
1 spsk olie
½ spsk citronsaft
salt og peber
Tilbehør:
1 kg kartofler
1 spsk olie
½ tsk paprika
salt og peber
*
Bland mælk, rasp og
havreklid i en skål og lad det trække 15 min.
Pil løget og hak det
fint.
Bland oksekødet med
hakket løg og æg.
Tilsæt krydderier og
fetaosten i små terninger.
Form farsen til et
aflangt brød, og læg det i en lille bradepande.
Bag farsbrødet
nederst i ovnen ved 180 °C i 50-60 min.
Skrub eller skræl
kartoflerne og skær dem i både.
Vend dem med olie,
paprika, salt og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen ca.
1 time.
Tzatziki: Vask
agurken, riv den groft og pres væden af i en sigte.
Rør yoghurt sammen
med knust hvidløg, olie, citronsaft, salt og peber og vend den revne agurk i.
Server farsbrødet
med tzatziki og de ovnbagte kartoffel både.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin