2 kogte kolde kartofler
200 gram hakket oksekød
200 gram hakket flæskekød
2 dl piskefløde
1 spsk soya
1 tsk salt
½ tsk sort peber
8–10 knuste enebær
smør
Sauce:
Kantareller
1 spsk smør
salt og peber
2 spsk hvedemel
4 dl fløde
Mos kartoflerne.
Bland det hakkede kød med kartoflerne, piskefløde, soya og krydderier. Ælt farsen godt igennem.
Form farsen til et brød – som lægges i et smurt ovnfast fad.
Pensl farsen med lidt smeltet smør og steg den herefter ca. 45 minutter ved 175ºC.
Lav saucen imens:
Klargør svampene (anvend evt. frosne svampe – eller kantareller på dåse). Svits kantarellerne i smør i en kasserolle.
Krydr med salt og peber og drys melet over.
Rør godt rundt og spæd til med fløde – eventuelt halvt vand – halvt fløde. Kog saucen op og lad den simre videre i 3 – 5 minutter.
Tag farsbrødet ud og skær det i skiver.
Server saucen til – som tilbehør kan serveres kartofler og dampede haricots verts.