Det er i mange lande en tradition at "gemme"
hårdkogte æg i farsbrødet. Vi har udvidet opskriften med spinat og smagt både
fars og sauce til med sennep.
4-6 personer. Arbejdstid: 1 time. Stege-/bagetid: 1 time.
#
Farsbrød:
3 æg
2-3 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 spsk olie
500 g frossen hel spinat (optøet)
250 g hakket oksekød
250 g hakket lammekød eller kalvekød
1 tsk groft salt
3 spsk rasp
2 æg
1 spsk dijonsennep
muskatnød
friskkværnet sort peber
125 g bacon i skiver eller parmaskinke
Sauce:
½ liter bouillon
1 spsk majsstivelse
1 dl fløde
1-2 tsk dijonsennep
salt og peber
Tilbehør:
kogte eller ovnbagte kartofler
grønsager
*
Kog æggene i 10 min, skyl dem i koldt vand, og pil dem.
Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint.
Sauter dem bløde og blanke i olie.
Pres væden af spinaten, og vend den sammen med
skalotteløgene.
Varm igennem under omrøring, og krydr med salt og peber.
Afkøl.
Rør de to slags kød sejt med salt, og rør rasp, æg og sennep
i farsen.
Krydr med revet muskatnød og friskkværnet peber.
Bred halvdelen af farsen ud til et rektangel (10x20 cm) på
et stykke bagepapir.
Dryp spinaten godt af i en sigte, og derefter på et stykke
køkkenrulle.
Læg halvdelen af spinaten på farsen, og læg de hårdkogte æg
ovenpå.
Læg resten af spinaten ovenpå, og form spinaten rundt om
æggene.
Læg resten af farsen over, og form farsen til et brød rundt
om fyldet.
Læg baconskiver over, og bag farsbrødet i ovnen ved 225 °C i
20 min.
Hæld bouillonen ved farsbrødet, skru ned til 180 °C, og bag farsbrødet
i yderligere 25-30 min.
Sæt farsbrødet på et fad eller skærebræt, og hold det varmt under
alufolie og et viskestykke.
Si væsken over i en gryde, og kog den igennem.
Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, rund evt. af
med fløde, og smag til med sennep, salt og peber.
Skær farsbrødet i tykke skiver, og server med sauce,
kartofler og grønsager.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin