1 kg hakket okse- og flæskekød
2 æggehvider
1 dl oksesbouillon
salt og peber
fedtstof til stegning
Endvidere:
250 g markchampignoner
1 stort løg
1 grøn peberfrugt
2-3 tomater
Ælt det hakkede kød med æggehvide og bouillon.
Form det til én stor bøf.
Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande.
Brun bøffen ved god varme.
Dæmp varmen og lad den stege helt færdig, før den vendes (på et grydelåg) og steges færdig på den anden side.
Tag den af varmen og hold den varm.
Kom pillet, grofthakket eller skivet løg på panden sammen med rensede delte svampe.
Lad det snurre i nogle minutter.
Bland ringe af den grønne peberfrugt i og tilsæt tomaterne skåret i både.
Varm det igennem og smag til. Fordel svampeblandingen på den store bøf. Råstegte, kogte eller bagte kartofler kan serveres til sammen med en tomatsalat.
Tips: Hvis De mangler sauce, kan panden koges af med lidt bouillon og fløde og jævnes til sauce.