Sommerfugle i maven: Tranebær, sprøde baconstrimler og en anelse citron hæver denne pastaret op i feinschmeckerklassen. Tilberedning: 25 min.
60 g bacon (førsteklasses kvalitet)
300 g frisk spinat (eller 200 g dybfrossen)
2 spsk olie til at stege bacon i
200 g pasta (helst farfalle)
40 g smør
1 citron (økologisk)
1 tsk tranebær
salt, peber
Bacon skæres i brede strimler.
Frisk spinat gøres i stand og skylles (dybfrossen spinat optøs og drypper af).
Steg baconstrimlerne sprøde i, tag dem op af panden og stil dem til side.
Spinaten vendes i det afsmeltede baconfedt og står og simrer under låg, indtil den er mør. Lad den dryppe godt af.
Pasta koges i letsaltet vand etter anvisningen på pakken.
Smør smeltes og brunes ganske langsomt ved svag varme.
Smalle strimler citronskal (eller reven citronskal) og tranebær ristes et øjeblik i smørret.
Pastaen dryppes af og vendes i smørret sammen med spinaten og baconstrimlerne.
Smag til med salt, peber og 1-2 spsk citronsaft.
--