500 g kartofler
4 porrer
750 g makreller
smør eller margarine
salt og peber
1 laurbærblad
1 bdt persille
2 fiskebouillonterninger
3 spsk koncentreret tomatpuré
klippet dild
Tilbehør: grøn salat i Sennepsmarinade - se Tillæg
*
Skær de skrællede kartofler i terninger og porrerne i tykke skiver.
Rens og filer makrellerne og skær hver filet i 3-4 stykker.
Smør en serveringsgryde godt med smør eller margarine og læg kartofler, porrer og fisk lagvis i den.
Drys salt og peber mellem lagene.
Læg laurbærblad og halvdelen af persillen øverst i gryden og spæd med 2,5 dl kogende vand, tilsat fiskebouillonterninger og tomatpuré.
Læg låg over gryden og stil den på ret svag varme.
Bring retten i kog - og lad den derpå småsnurre i ca. 20 minutter - eller til kartoflerne er møre.
Læg før serveringen 2 spsk smør øverst i gryden og klip resten af persillen over.
Drys også med klippet dild.
Server grøn salat i sennepsmarinade til.