400 g dyresmåkød
30 g smør
salt
peber
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk hvedemel
1 tsk sennepspulver
10 knuste enebær
2 ½ dl rødvin eller bouillon
2 laurbærblade
1 kvist timian
200 g svampe (kantareller, markchampignon eller udblødte, tørrede
skovsvampe)
1 dl piskefløde
Dyrekødet i tern brunes godt i smørret, hvorefter det tages op og krydres med salt og peber.
Svits derefter de hakkede løg og hvidløg klare og drys melet over og
rør til det er opsuget. Hæld rødvinen på og giv det et kort opkog.
Tilsæt derefter sennep som røres ud, bouillon og krydderier.
Læg kødet tilbage i gryden og kog ragouten under låg ved svag varme i
30 - 40 minutter til kødet er mørt.
Svits svampene på en pande og kom dem i ragouten sammen med fløden.
Serveres med en grov kartoffel/sellerimos og syltede tranebær.
Tilbehør:
Serveres med en grov kartoffel/sellerimos og syltede tranebær.