1,5 kg dyrekølle
salt
peber
Sauce:
100 g ureelt dyrekød
timian
1 skive bacon
50 g hønsekød
50 g smør
5 dl kalvebouillon
salt
peber
Tilbehør:
2 spsk kvædegelé
5 æbler
Begynd med hachis-saucen. Det ureelle kød befries for sener og fedt. Det skæres i fine terninger og steges i lidt smør og krydres med timian, merian og tilsættes bacon skåret i små tern.
Det hele svitses godt igennem.
Hønsekødet køres 1 gang gennem en kødhakker og røres med blødt smør.
Kalvebouillonen hældes i gryden med bacon og dyrekødet og koges igennem.
Det smages til med salt og peber, hvorefter det hakkede hønsekød og de 50 gr smør piskes i bouillon.
Lad det koge ind til en passende konsistens.
Dyrekøllen brunes på alle sider i lidt smør på en pande, krydres med salt og peber og steger derefter i ovnen ca 50 minutter ved 175ºC.
Lad den herefter hvile tildækket i 20 minutter.
Æblerne skrælles og skæres i lidt grove fileter.
På en meget varm pande kommes først kvædegeléen og derefter æblestykkerne, som glaseres i geléen.
Kødet skæres ud og anrettes sammen med æblefileterne på varme tallerkener eller på fad.
Hachis-saucen serveres på kande.