Kylling med kartofler og løg
ca 1,3 kg kylling delt i 4 dele
hvedemel
30 g smør
2 løg i skiver
500 g store kartofler i skiver
salt og friskkværnet peber
1 kop varm hønsebouillon (af terning)
1 kop engelsk æblevin / Penshurst (anden frisk hvidvin kan også anvendes)
¼ kop friskrevet ost
finthakket persille
Ovnen forvarmes til 180ºC.
Kyllingestykkerne vendes i hvedemel og brunes let i en pande m. smør. Halvdelen af løg og kartofler lægges i en gryde og drysses med salt og peber.
Kyllingestykkerne lægges på, hvorefter det næste lag kartofler og løg lægges ovenpå.
1 kop varm bouillon samt 1 kop hvidvin hældes over. Det hele brasseres i een time i ovnen under låg.
Ovnen stilles nu på 200ºC - osten hældes over og retten braisseres endnu ½ time UDEN låg indtil osten er brun.
Drysses med friskhakket persille inden servering.