600 g hellefiskfilet
Kogelage:
¾ l. vand
1 spsk salt
2 dl hvidvin
1 lille stykke tørret ingefær
Pebersauce:
2 store modne røde peberfrugter
1 lille løg
20 g smør
2 dl kogelage
4 dl fløde
salt
Tilbehør:
1,2 kg kartofler
400 g fine ærter(frosne)
Skær hellefisken i skrå stykker på 8-10 cm. Lav kogelagen ved at hælde vand, salt og hvidvin og ingerfær i en stor gryde, og bring det i kog. Læg hellefiskfileterne i kogelagen, og kog dem i ca. 15 minutter. Læg fiskestykkerne på et fad, og hold dem varme (under låg eller alufolie).
Sæt kartoflerne over at koge i letsaltet vand. Skær peberfrugterne i grove tern, og skær løget i kvarte. Svits peberfrugt og løg i smør i en gryde, hæld kogelagen over, og lad det simre i ca. 5 minutter, til peberfrugterne er møre. Tilsæt fløde, og kog det hele ind til ⅔ i ca. 15 minutter.
Blend peberfrugtblandingen i en blender eller food-processor, og hæld den tilbage i gryden. Smag til med salt. Damp de fine ærter efter anvisning på pakningen.
Anret hellefiskstykkerne på et fad sammen med ærterne og servér pebersaucen og kartofler til.