Logo

Cuvette med ovnstegte rodurter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 cuvettesteg ca. 1 kg
salt og peber
1 fed hvidløg
2 store kartofler
2-3 gulerødder
1 pastinak eller 1 stykke rodselleri
2-3 rødløg
4-6 fed hvidløg
15 g smør
1 ½ dl bouillon
lidt citronsaft
hakket persille
 
Start med rodurterne.
Skræl og pil dem og skær dem i henholdsvis store terninger, tykke
skiver og løgene i både. Hvidløgene kan deles en gang.
Svits dem alle i smørret til de lige bliver blanke.
Kom dem i et ovnfast fad i et ikke for tykt lag og krydr med salt og
peber.
Dryp med citronsaft og hæld bouillon ved.
Sæt fadet ind sammen med stegen.
De skal have i alt ca. 50 minutter, de må gerne være godt møre.
Vend i dem af og til.
Rids fedtlaget på stegen og gnid med salt, peber og presset hvidløg.
Læg den i et lille fad og brun den ved 225ºC ca. 20 minutter.
Dæmp varmen og steg den endnu 20-25 minutter efter hvor rosa den
ønskes.
Brug evt. et stegetermometer: det skal vise 62ºC hvis kødet skal være
rosa men ikke rødt.
Lad kødet hvile 20 minutter inden det skæres i tynde skiver fra hjørnet.
Server ovenpå de stegte urter drysset med persille.
Gem resten af stegen til pålæg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.935 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her