Culotte er en lækker skæring af halestykket, og er
forkælelse i verdensklasse. Culottesteg med bearnaisesauce, er ikke en krævende
ret, blot tiden er til det - prøv den! (4 pers.)
# Ingredienser
1 culotte på ca. 1 kg
1 spsk groft salt
peber
Tilbehør: bagte kartofler, haricots verts.
Bearnaisesauce
med cremefraiche:
3½ dl
cremefraiche
1 spsk béarnaise-essens
¾ tsk groft salt
peber
3 spsk hakket persille eller estragon
* Fremgangsmåde
Rids fedtlaget på culotten og gnid den med salt og peber.
Brun den i ovnen ca. 15 min. ved 250 °C.
Steg den videre ved 170 °C i 30-40 min., afhængig af, hvor
rød stegen må være i midten.
Lad stegen hvile i 15 min. inden den skæres for.
Bag de smørpenslede, saltede, halverede kartofler sammen med
stegen.
Bearnaisesauce med cremefraiche:
Bland lige dele 18 % og 38 % cremefraiche sammen og smag
saucen til.
Varm Bearnaisesauce med fløde - se opskrift.