En lækker rosastegt culottesteg er altså virkelig god mad og
perfekt til alt fra sommergrillaftener og til efterårs- og vintermenuen. Når der
er culottesteg på festmenuen – så kan I fint afslutte med Pavlova - marengskage
med friske bær
4 personer. Arbejdstid: 0-15 min. Samlet tid: 60 min.
#
1.5 kg culottesteg
salt og peber
4 spsk olie
4 fed hvidløg
4 kviste frisk timian
Bagte kartofler i mikroovn:
4 store bagekartofler
100 g smør, blødt
3 fed presset hvidløg
*
Tænd ovnen på 250 °C
Fjern evt. sener på undersiden af culotten
Rids derefter fedtlaget i tern med en skarp kniv
Pas på ikke at ridse ned i kødet, da stegen så mister en
masse saft
Smør stegen med olie, salt og peber, og læg halveret hvidløg
og timian ovenpå stegen
Sæt stegen i ovnen, og steg den 10 minutter ved 250 °C, ikke
varmluft, så sværen brunes
Skru ovnen ned på 160 °C, og steg videre 20-30 minutter alt
efter hvor rød du vil have den
Tag stegen ud, og lad den hvile 15 minutter
Rens og vask kartoflerne og skær et kryds i hver kartoffel.
Sæt dem i en lille bradepande i ovnen i 1½ time.
Rør smørret med hvidløg og smag til med salt.
Lægges på køl mindst 1 time.
Server kartoflerne med hvidløgssmørret.
Helt færdige bagte
kartofler på ca 20 minutter - det er her
Vask og tør kartoflerne omhyggeligt.
Anbring 2 lag køkkenrulle på ovnens glasplade.
Kog kartoflerne 6 minutter ved 100%.
Vend dem og kog yderligere 6-10 minutter ved 100%, til der er møre, men stadig
faste.
Lad kartoflerne stå 5 minutter.
Skær en ridse midt igennem og kom smørret i.
Tilsæt salt og peber.
Tips: Opskriften er beregnet til mikroovn med en nytteeffekt på 750 watt ved
100%
Helt færdige bagte kartofler på ca 20 minutter - det er her
Server med en let bearnaisesauce.
Du kan også servere Marinerede bønner til.
Forslag til dessert: Pavlova - marengskage med friske bær