1 culotte på ca. 1 ½ kg
salt og peber
6 - 8 store bagekartofler
Årstidens friske grønsager til salat
Tænd ovnen på 250ºC.
Bag kartoflerne sammen med stegen, men sæt dem i ovnen ca. 30 min. før stegen.
Det er lettest at se, hvordan culotten skal skæres for, imens den er rå.
Sæt derfor et mærke (kødpind eller tandstikker) i den spidse ende af stegen, hvorfra der kan skæres på tværs af kødtrådene.
Rids fedtet på culottestegen i kvadrater.
Læg stegen i en lille bradepande og sæt den ind i ovnen i ca. 15 min. eller til fedtet er gyldent. Tag stegen ud af ovnen.
Dæmp ovnens varme til 160ºC, drys salt og peber på culotten.
Sæt et stegetermometer i stegen, således, at spidsen er i centrum.
Tilbered salaten. imens stegen er i ovnen.
Tag stegen ud af ovnen, når stegetermometeret i stegen viser 55-58ºC.
Det tager ca. 30 min.
Lad den stå tildækket i 20 min.
Under denne hviletid vil temperaturen i stegen stige til 60-62ºC.
Culotten skæres fra den afmærkede spids, lidt på skrå, til halvdelen er skåret, derefter vendes stegen en kvart omdrejning og skæres færdig.