Møre
bøffer omvundet med noritang og serveret med sojasauce og grønsager. Desserten er
frisk ananas bagt med marengslåg.
Japansk bøf
4 personer.
Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid: 20 min.
#
1
plade noritang (japansk tang, kan udelades)
4
okse-medaljoner eller tournedos
1 spsk
sesamolie eller anden olie
Sauce:
1
dl japansk sojasauce
2 tsk
citronsaft
1 tsk
majsstivelse
et
drys sukker
friskkværnet
peber
Grønsager:
2
røde peberfrugter
4-5
forårsløg
100
g kinaradise
1 spsk
sesamolie eller anden olie
Tilbehør:
grøn
salat og kogte ris
*
Rens
peberfrugterne, og skær dem i terninger.
Rens
forårsløgene og snit dem fint.
Skræl
kinaradisen, og riv den fint.
Skær
tangen i 4 strimler i 2-3 cm's bredde, og vikl en strimmel rundt om hver bøf
som et bælte.
Brun
bøfferne på en varm pande med olie, skru ned for varmen, og steg dem i 2-3 min.
på hver side.
Pisk
sojasauce sammen med citronsaft, majsstivelse, sukker og peber i en gryde, og
bring det i kog under omrøring.
Kog
saucen i ca. 4 min., og tag den af varmen.
Steg
peberfrugterne i olie ved høj varme i 3-4 min., og tilsæt forårsløgene.
Anret
bøfferne med grønsager, sauce, revet kinaradise, salat og friskkogte ris.
TIPS:
Kinaradise kaldes også for daikon. Radisen er stor, og skal skrælles. Den kan
bruges rå i salater, revet og som stærkt tilbehør til kød og fisk, eller den
kan skæres i strimler, og steges i en wok.
Ananas bagt med marengs
Hjemmets
bedste MAD 2015 oktober
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 15 min.
#
1
ananas
75
g smuttede mandler
Marengs:
3
æggehvide r
1 tsk
citronsaft
175
g + 1 spsk flormelis
Pynt:
frisk mynte
*
Skær
skrællen af ananassen, og skær frugtkødet i mindre stykker.
Læg
ananasstykkerne i et jævnt lag i et ovnfast fad, og drys med mandler.
Pisk
æggehvider, citronsaft og flormelis i en skål over kogende vand.
Pisk
kraftigt, til æggemassen er ca. 65 °C varm.
Tag
æggemassen af varmen, og pisk den kold og cremet med en elpisker.
Fordel
marengsmassen i et jævnt lag over frugten, og sigt flormelis over.
Sæt
fadet i ovnen under en varm grill i et øjeblik, til marengsen er lysebrun på
overfladen.
Server
straks
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin