Server en cremet
suppe med sprøde rugbrødsterninger som forret. Til hovedret en velstegt culottesteg
med en cremet rødkålssalat, der kun bliver bedre af at trække nogle timer før
servering.
Ærtesuppe med ristede brødterninger
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Stege/kogetid: ca. 20 min. Fryseegnet
#
2 løg
300 g kartofler
25 g smør
1½ liter bouillon
500 g frosne fine
grønne ærter
1 dl piskefløde
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør:
3-4 spsk friskrevet
peberrod
2-3 skiver rugbrød
*
Pil og hak løgene.
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
Steg løgene klare i
smør, og tilsæt kartofler og bouillon.
Kog i 15 min., og
tilsæt ærterne. Kog i ca. 5 min., og blend suppen til en ensartet konsistens.
Tilsæt fløde og evt.
lidt vand eller bouillon, hvis suppen er blevet for tyk.
Smag til med salt og
peber.
Server suppen med
friskrevet peberrod og ristet rugbrød skåret i terninger.
TIPS: Du kan riste
rugbrødsterninger i smør, hvis det skal være ekstra lækkert.
Culotte med rød coleslaw
4 personer. Arbejdstid:
45 min. Marineringstid: 1-2 timer Stegetid: ca. 45 min.
#
1 okseculotte (ca.
700 g)
15 g smør
1 spsk olie
salt og friskkværnet
peber
Rød coleslaw:
300 g rødkål
1 tsk groft salt
2 spsk æble- eller
hvidvinseddike
1 tsk sukker
200 g cremefraiche
18%
evt. 2 spsk
finthakket rød- eller skalotteløg
Tilbehør: bredbladet
persille brød
*
COLESLAW: Snit kålen
meget fint, og bland den med salt, eddike og sukker.
Lad det trække nogle
timer under pres.
Hæld væden fra, og
bland med cremefraiche og evt. finthakket rødløg.
CULOTTE: Dup kødet
med køkkenrulle.
Varm en pande godt
op, og brun kødet i smør og olie. Kasser stegefedtet.
Krydr culotten med
salt og peber, læg stegen i et ovnfast fad, og sæt den i en 150 °C varm ovn.
Steg kødet i ca. 45
min., til det er rosa, eller centrumstemperaturen er 60 °C målt med et stegetermometer.
Lad kødet hvile i 15
min.
Skær culottestegen i
tynde skiver på tværs af kødfibrene; start fra spidsen.
På de fleste stege
går kødfibrene regelmæssigt igennem stegen, men på culotten vender kødfibrene
halvvejs, så her vender man stegen, og skærer den anden vej.
Server kødet med rød
coleslaw, persilleblade og evt. brød.
Se mere: Udskæring af culotte