Kød skal som hovedregel skæres på tværs af kødfibrene. Så er
det nemmest at tygge og forekommer derfor mest mørt.
I de fleste stege går kødfibrene på langs af stegen – den
samme vej hele vejen igennem stegen.
Men sådan er det ikke med culotten.
På en culotte vender fibrene halvvejs, eller de stråler fra
spidsen af stegen som en vifte.
Det er nemmest at se på den rå steg, og du skal se på
kødsiden – ikke fedtsiden.
Du kan sætte en kødnål i den spids, hvor du skal starte med
at skære for, det kan nemlig være svært at se, når stegen er stegt.
Metode 1 (se
tegning)
Start fra spidsen og skær til næsten halvdelen af stegen er
skåret for
Så vender du og skærer den anden vej
Du skal holde øje med skiverne, mens du skærer
Metode 2 (se
tegning)
Start fra spidsen af stegen og drej skæreretningen som en
vifte
Du skal holde øje med skiverne, mens du skærer.