Logo

Culotte med krydderurter og kokosmousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Culotte med krydderurter og kokosmousse

 

Sæt en culottesteg i ovnen med masser af krydderurter, og bag kartoflerne samtidig. Kokosmoussen er tilsat hvid chokolade og frisk lime.

 

Culotte med krydderurter, salat og bagte kartofler

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 45 min.

 

#

1 culotte af okse eller ungkvæg (ca. 700 g)

15 g smør

1 spsk olie

2 tsk salt

friskkværnet sort peber

3-4 kviste frisk timian

3-4 stilke frisk rosmarin

6-10 friske laurbærblade

 

Kartofler med mynte:

1 kg små kartofler

2 spsk olie

3-4 stilke frisk mynte

 

Salat:

1 dl piskefløde

3 spsk kærnemælk

1 tsk hvidvinseddike eller 2 spsk citronsaft

et drys sukker

1 grønt salathoved

½ agurk

*

 

Dup kødet tørt med køkkenrulle, og afpuds for evt. sener.

Rids fedtet med en skarp kniv. Varm en pande med smør og olie, og brun kødet på alle sider.

Krydr med salt og peber, og læg stegen i et ovnfast fad sammen med de skyllede krydderurter.

 

Sæt fadet i ovnen ved 150 °C, og steg kødet i ca. 45 min., til det er rosa, eller centrumtemperaturen (målt med stegetermometer) er 60 °C.

Lad kødet hvile i 15 min.

 

Skrub kartoflerne rene, og vend dem med olie i et ovnfast fad med bagepapir.

Sæt det i ovnen sammen med stegen i 25 min.

Mens stegen hviler, skrues temperaturen op til 225 °C, og kartoflerne steger i yderligere ca. 15 min, til de er gyldne og møre.

Krydr med friskhakket mynte og salt.

 

Rør fløde med kærnemælk og eddike eller citronsaft, og lad dressingen tykne i ca. 15 min.

Bland med skyllede, slyngede salatblade og agurkestykker.

Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødtrådene, og server med kartofler og salat.

Se mere om udskæring af culotte: Udskæring af culotte

 

Kokosmousse med hvid chokolade

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Køletid: mindst 1 time.

 

#

150 g hvid chokolade

1 økologisk lime

75 g kokosmel

1 æggehvide (evt. pasteuriseret)

2 spsk sukker

1½ dl piskefløde

Pynt:

japanske kirsebær eller jordbær

*

 

Knæk chokoladen i små stykker, og smelt dem i en skål over et varmt vandbad.

Vask limefrugten, riv skallen fint, og pres saften.

Rør kokosmel og limeskal i den smeltede hvide chokolade, og tag skålen op af vandbadet.

Pisk æggehviden stiv, og pisk sukkeret i.

Tilsæt ca. 2 spsk limesaft.

Pisk fløden til blødt skum.

Vend æggehvideskum og flødeskum i kokosblandingen.

Hæld moussen i portionsglas, og sæt dem i køleskab i mindst 1 time.

Pynt desserterne med japanske kirsebær eller jordbær lige før servering.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.750 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her