2 kg skrabede små nye kartofler
2 liter vand
2 tsk groft salt
1 okseculotte (ca. 1½ kg)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
9 tomater i kvarte (ca. 750 g)
5 søde, røde peberfrugter i mindre stykker (ca. 450 g)
2 dl grofthakket bredbladet persille
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
Grøn kartoffelsalat:
1 agurk (ca. 300 g)
1,5 dl krydret mayonnaise fx Miracle Whip
3 små fed hvidløg
1 liter friske basilikumblade (2-3 potter)
1 liter bredbladet persille
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand tilsat salt.
Kog dem ved svag varme og under låg ca. 12 min. eller til de er møre.
Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Lad kartoflerne køle helt af.
Tør imens culotten og fjern eventuelle sener og hinder.
Rids fedtkanten og læg stegen i en tør, kold pande med fedtkanten nedad.
Skru op til kraftig varme og brun den i ca. 5 min.
Vend stegen og brun den ca. 1 min. på kødsiden. Drys stegen med salt og peber. Læg culotten på ovnens rist med den ridsede fedtkant opad.
Kom tomater, peberfrugter og persille i ovnens bradepande og drys med salt og peber.
Stil stegen midt i ovnen og grønsagerne nedenunder, ca. 1½ time ved 150°C.
Grøn kartoffelsalat: Flæk agurken, fjern kernerne og skær den i mindre stykker. Kom agurkestykkerne i et blenderglas sammen med mayonnaise og hvidløg. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 1 min.
Tilsæt resten af ingredienserne og blend i yderligere ca. 30 sek. eller til salatsaucen er helt grøn og jævn.
Skær kartoflerne i halve og vend dem ned i salatsaucen. Smag til.
Tag stegen ud efter ca. 1¼ time og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 62°C.
Ønsker man rødt kød, skal temperaturen være 60°C.
Ønsker man kødet svagt rosa, skal temperaturen være 68°C.
Steg evt. kødet de sidste 15 min. af stegetiden.
Tips: Den grønne kartoffelsalat smager også dejligt sammen med hakkebøf eller frikadelle, serveret sammen med en salat af tomat og peberfrugt.
Hvis saucen til kartoffelsalaten er for tyk, så rør den op med lidt vand.
Energiindhold pr portion: 2515 kJ
Energifordeling: Protein: 29%, Kulhydrat: 37%, Fedt: 34%
Fryseegnet: Ikke afprøvet. - Tilberedningstid: 60+ min
Marcipan muffins med frugt
2 æg (str. stor)
200 g sukker (ca. 2¼ dl)
150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
1 tsk bagepulver
200 g groftrevet marcipan
1 kg frisk frugt, fx figen, melon og pære
1,5 dl cremefraiche 9%
Pynt: sigtet florsukker
Pisk æg og sukker til blandingen er lys og luftig.
Bland hvedemel og bagepulver og vend det (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen.
Vend den revne marcipan i og fordel dejen i 8 smurte muffinsforme (á 1,5 dl). Bag kagerne midt i ovnen ca. ½ time ved 175°C, til de er gyldne.
Vend forsigtigt kagerne ud af formene og lad kagerne køle af på en bagerist.
Skræl evt. frugten og skær den i mindre stykker.
Anret kagerne sammen med frugtstykker og fraiche på portionstallerkener.
Pynt med florsukker.
Energiindhold i en muffin: 1738 kJ
Energifordeling: Protein: 8%, Kulhydrat: 69%, Fedt: 23% - Fedtfattig
Tilberedningstid: 45 min - Fryseegnet: Ikke afprøvet, men sandsynligt.