Spaghetti carbonara er en traditionel italiensk pastaret.
Den oprindelige version af retten består af rørnudler, stegte stykker af
bugflæsk og revet fåreost. Men her får du delikat røget skinke, champignon og
noget grønt
# Ingredienser:
500 g pasta
200 g røget skinke
1 grøn peberfrugt (eller grønærter)
1 løg
150 g champignon
2 spsk olie
2 spsk hvedemel
¼ tsk revet muskatnød
½ tsk friskkværnet peber
4 dl mælk
½ dl revet parmesanost
et drys grønt fx persille eller ...
*
Kog pastaen efter anvisning på pakken.
Skær skinken i strimler.
Rens og hak peberfrugten.
Pil løget og hak det fint.
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Varm olien op på en pande, tilsæt skinke, peberfrugt, løg og champignon.
Steg i 4 minutter.
Tilsæt mel, muskat og peber og steg videre i 1 minuts tid.
Skru ned for varmen, tilsæt mælken og rør godt rundt.
Bring retten i kog og lad det småkoge et par minutter.
Dryp pastaen godt af og bland det sammen med saucen.
Drys med parmesanost og grønt inden serveringen