• Peberfrugt er rig på C-vitamin. • Svampe indeholder jern
og B-vitamin.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 15 min. 6 Portioner
# Råvarer til Carbonara diætistens
500 g pasta gerne penne
200 g røget skinke eller pancetta
1 grøn peberfrugt
1 løg
150 g champignon
2 spsk olie
2 spsk hvedemel
¼ tsk reven muskatnød
½ tsk friskkværnet peber
4 dl mælk
½ dl reven parmesanost
* Fremgangsmåde:
1 Bring vand i kog i en stor gryde og tilsæt pastaen.
Kog pastaen efter pakke ns anvisninger.
Striml skinken.
Rens og hak peberfrugten.
Pil løget og hak det fint.
Rens svampene og skær dem i skiver.
2 Opvarm olien på en pande ved god varme.
Tilsæt skinke, peberfrugt, løg og champignon, brun 3-4 min.
3 Tilsæt mel, muskat og peber og steg yderligere ca. 1 min.
Skru ned og pisk mælken i, lidt ad gangen.
Bring det i kog under omrøring.
4 Lad pastaen dryppe af og bland den med saucen.
Anret på tallerkener og drys med reven parmesanost. Server
straks.
Tips & råd
I stedet for røget skinke, er det godt med kogt skinke eller
bacon.
Fjern synligt fedt fra kødet. Hvis bacon anvendes, skal det
steges sprødt.
Prøv andre sorter svampe, fx østershatte eller shiitake
svampe.
Rengør svampene ved at pudse dem forsigtigt med et fugtigt
klæde eller pensel.
PR. PORTION: Energi: Kcal 379 = kJ 1591
Kulhydrat 58 g Protein 21 g Fedt 7 g (17%) Fibre 2 g