Cannelloni er store pastarør, som vi her har fyldt med en
lækker kødsauce og bagt ligesom en lasagne. En ny livret for både store og små.
Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 45 min. Fryseegnet. 4 personer
#
Kødsauce:
1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
3 stilke bladselleri
400 g hakket okse- eller svinekød
1 spsk olie
1 dåse hvide bønner eller kidneybønner
1 dåse hakkede tomater
1 tsk tørret oregano salt og peber
Mælkesauce:
½ dl hvedemel
½ liter mælk
muskatnød
salt og peber
Endvidere:
400 g cannelloni
100 g revet emmentaler eller parmesan
Salat:
1 salathoved
1 gulerod
½ agurk
2 spsk olie
1-2 spsk vineddike
*
Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Skræl gulerødderne og riv dem groft.
Rens bladselleristilkene og snit dem fint.
Brun kødet i en varm gryde med olie.
Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri og svits dem
med kødet i 2-3 min.
Hæld bønnerne i en sigte, skyl dem i koldt vand og lad dem
dryppe af.
Bland bønner, tomater og oregano med kødet, kog op og lad saucen
simre under låg i 10 min.
Smag til med salt og peber og lad den køle lidt af.
Pisk melet sammen med lidt af mælken i en gryde, til der
ikke er nogen klumper.
Spæd med resten af mælken og kog op under omrøring.
Lad mælkesaucen simre ved svag varme i 5 min.
Rør ofte i den og smag til med revet muskatnød, salt og
peber.
Fyld cannellonierne med kødsauce.
Det gøres nemmest ved at stille dem på højkant i det store
ovnfaste fad, de skal bages i, og én efter én fylde dem med kødsaucen med en
lille ske.
Tryk saucen godt ned i pastarørene og læg dem derefter ned i
fadet i et lag.
Dæk cannellonierne med mælkesaucen og drys med ost.
Dæk fadet med alufolie og sæt det i ovnen ved 200 °C i 30
min.
Fjern alufolien og bag retten endnu 10-15 min., til den er
gyldenbrun på toppen.
Skyl og tør salaten og bryd den i store stykker.
Skær gulerod og agurk i små stave og bland med salaten i en
stor skål.
Rør olie og vineddike sammen med salt og peber og vend
dressingen grundigt i salaten.
Server cannellonierne med salat.
Tips Cannelloni kan bages halvt færdige, fryses og bages
færdige ved servering
Cannelloni er store rørformede pastaer. De kan købes i
velassorterede supermarkeder.
Hvis du ikke kan få fat i dem, kan du rulle friske
lasagneplader om fyldet.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin