Normalt bliver cannelloni fyldt med hakkekød, vores vegetariske variant er finere med bladbeder og ricotta - en drøm!
250 g ricotta
300 g bladbeder (eller spinat)
2 æggeblommer
8 cannelloni uden fyld
3 dl tomatsauce
100 g pizzaost
salt, peber og muskat
A. Lagen sis fra ricottaen.
I mellemtiden skylles bladbederne, stilkene skæres af, og de skæres i fine terninger.
Bladene skæres i fine strimler.
Begge dele koges i letsaltet vand i 3 minutter, vandet hældes fra, de skylles hurtigt med koldt vand, trykkes af i et viskestykke og hakkes.
B. Ricottaen blandes med æggeblommerne, salt, peber og muskat.
Bladbederne vendes i.
C. Ricotta-fyldet kommes i en sprøjte- pose, og cannellonierne fyldes.
Cannellonierne kommes i et ildfast fad, og tomatsaucen hældes over.
D. Cannellonierne bages i den forvarmede ovn ved 200˚C (varmluft 180˚C) på 2. rille fra neden i 35 minutter.
Osten strøs over 15 minutter før de er færdige.
FÆRDIG TOMATSAUCE - Nemmere kan man ikke få det: Til cannellonierne egner sig en tomatsauce, som kan fås færdigkrydret på dåse eller i glas.
Pr. portion: 18 g protein, 20 g fedt, 29 g kulh. = 377 kcal 1576 kj