Hele havets smag forstærket
af den krydrede smag af chili
(4 personer)
# Ingredienser
4-5 spsk olivenolie (jomfruolie)
1 stort fed hvidløg
hakket persille
lidt hakket chilipeber
4 jomfruhummere
4 kinalrejer
8 små blæksprutter skåret i ringe
salt
lidt hvidvin
30 blåmuslinger
frisk basilikum
3 dl flåede tomater
400 gram spaghetti (god kvalitet)
* Tilberedning
Olien varmes i en gryde med hvidløg og chilipeber.
Så snart den syder, vendes jomfruhummere, rejer og blæksprutter i.
Tilsæt lidt hvidvin, blåmuslinger og nogle blade frisk basilikum.
Efter nogle minutter hældes de flåede, purerede tomater i
(pas på, at saucen ikke bliver for rød. Den skal være gylden).
Mens saucen snurrer ved svag varme, og muslingerne åbner sig,
kommes pastaen i en gryde kogende vand tilsat salt.
Kogetiden er som regel 10-20 minutter afhængigt af spaghettiens kvalitet.
Pastaen skal være "al dente" (med bid)
Hæld vandet fra spaghettien og hæld den i den varme sauce.
Rør godt rundt og server med friskhakket persille over.