Cannelloni er store
pastarør, der her er fyldt med kødsauce. Du kan købe færdige pastarør eller
selv folde dem af forkogte eller friske lasagneplader.
Arbejdstid: 40 min.
Koge/stegetid: 30 min. Ovntid: 25 min. 4 personer
#
2 løg
4 fed hvidløg
2 stilke bladselleri
1 gulerod
400 g store pastarør
(cannelloni)
150 g mozzarellaost
50 g parmesanost
olie
Kødsauce:
3 tynde skiver bacon
2-3 spsk olie
250 g hakket oksekød
1 dåse flåede
tomater
1 tsk knust oregano
salt og peber
Tomatsauce:
2-3 spsk olie
1 dåse flåede
tomater
2 dl lys bouillon
2-3 spsk konc. tomatpuré
1 tsk oregano
salt og peber
*
1. Pil løg og
hvidløg og hak dem fint - del dem i 2 portioner.
Rens
bladselleristilkene og snit eller hak dem fint.
Skræl guleroden og
riv den groft.
2. Kødsauce: Skær
baconskiverne i små stykker og svits dem i en varm gryde med olie.
Tilsæt kødet og brun
det under omrøring.
Tilsæt den ene
portion løg/hvidløg, bladselleri og gulerod og steg under omrøring et par min.
Tilsæt de flåede
tomater, oregano, salt og peber.
Lad kødsaucen simre
i 20 min.
Rør af og til, så
den ikke brænder på.
3. Tomatsauce: Svits
den anden portion løg/hvidløg bløde og blanke i en gryde med olie.
Rør tomatpuré og flåede
tomater i og lad det koge op.
Tilsæt bouillon og
krydr med oregano, salt og peber.
Lad saucen simre i
15-20 min.
4. Fyld pastarørene
med kødsaucen.
Læg lidt tomatsauce
i bunden af et ovnfast fad og læg pastarørene herpå.
Dæk med resten af saucen.
Læg skiver af
mozzarella over og drys med friskrevet parmesan.
Stænk med olie og
sæt fadet i ovnen ved 200 °C i ca. 25 min.
TIPS: Læg friske
lasagneplader i blød i koldt vand før de deles og rulles, så knækker de ikke så
let.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin