300 g brisler
1 spsk citronsaft
250 g champignoner
15 g smør
2 spsk hvedemel
2-3 dl bouillon
1 dl fløde 13 %
100 g kogt skinke
citronsaft
salt, peber
*
Vand brislerne ud i en stor skål i svagt rindende vand 10-15 minutter.
Gnid brislerne fri for blodrester.
Kom brislerne i en gryde og dæk dem med koldt vand tilsat salt og
citronsaft.
Kog brislerne ved svag varme under låg 10-15 minutter.
Tag brislerne op og fjern sener og hinder.
Læg dem i et let pres, fx. mellem to skærebrætter til de føles faste.
Skær brislerne i terninger.
Rens svampene og skær dem i skiver
Svits dem 4-5 minutter i smørret.
Drys melet i og rør.
Spæd med bouillon og lad stuvningen koge 3-4 minutter.
Tilsæt fløde og kog til saucen er jævn.
Skær skinken i strimler.
Bland brisselterningerne og skinken i.
Varm stuvningen igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.
Tips: Skinken kan udelades, brug i stedet 400 g brisler.