½ kg friske brisler (frosne, skal være helt optøet)
250 g champignon
2 gulerødder
6-8 små skalotteløg
½ dl calvados
4 dl lys boullon
50 g smør
60 g hvedemel (1 dl)
salt, peber
*
Vand brislerne ud og gør grønsagerne i stand.
Pil og hak løgene, skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Rens
champignonerne og skær dem i skiver.
Befri brislerne for hinder m.m. og skyl dem i koldt vand.
Tør dem, med køkkenrulle og skær dem i skiver.
Vend brisselskiverne i hvedemel og brun dem kort i smør i en stegegryde.
Tilsæt grønsagerne og lad dem svitse med.
Flambér brislerne: Overhæld dem med den lune calvados - hvis den er
for kold, fænger den ikke, så antænd med en tændstik.
Lad flammerne dø ud eller sluk de sidste med boillonen, der hældes over
retten.
Lad retten småsnurre uden låg ca 10-15 min, til løg og gulerødder er
netop møre. Smag til med salt og peber og servér retten.
Tips: Byd flûtes eller pillekartofler til. Rispilaf passer også godt som
tilbehør. Anden spiritus kan bruges: cognac eller blommebrændevin. Det
er vigtigt at alkoholprocenten er mindst 40, ellers fænger den ikke.
Grønsagerne kan også varieres, men man bør afstå fra de meget
dominerende til de sartsmagende brisler.