400 g rensede brisler
400 g kantareller
1 skalotteløg
5 kviste frisk timian
ca. 50 g smør i alt
salt og peber
1 tsk hvedemel
1 ½ dl piskefløde
*
Brislerne ordnes ved efter et kort opkog at blive befriet for hinder,
blod og synlige årer.
Så koges de roligt med urter, krydderier og peber i 20 minutter.
De lægges i pres natten over i køleskabet, skæres i skiver og steges så i
smør ca. 5 min. på hver side og drysses med salt og peber.
Stegetiden varierer efter tykkelsen, men regn med ca. 10 min. til
overfladen er lysebrun og føles næsten sprød.
Kantarellerne børstes nænsomt evt. med bagepensel og skylles kun hvis
de er meget jordfyldte i en grad, der ikke kan børstes af.
Løget pilles og hakkes, og begge dele steges i lidt af smørret i 5 min. ved
kraftig varme, så drysses med hvedemel og spædes med fløde.
Efter 3 min. smages til med timian, salt og peber.
Stuvningen hældes over eller ved de stegte brisler og serveres med
ristet brød.