8 personer
1,6 kg svinefilet
4 æbler
4 store løg
olivenolie
hvidvin
timian
salt og peber
Til braisering
1 æble
1 stort løg
1 lille stk selleristilk
4 fed hvidløg
timian og rosmarin
½ liter hvidvin
salt og peber
vand
olivenolie
smør,
evt. citronsaft
*
Svinefileten gnides med olivenolie, krydres med salt og peber.
Gulerod, æble, løg, selleristilk i tern, samt persillestilk og hvidløg kommes omkring stegen i en dyb bradepande.
Dryp med olivenolie. Stil den i ovnen ved 220°C, når steg og urter har taget farve, tilsættes hvidvin, timian og rosmarin.
Skru ovnen ned til 170-180°C.
Stegen skal i alt have mellem 45-55 min. alt efter størrelse.
Hvis den er ved at gå tør for væde, tilsæt vand, evt. lidt mere vin.
Når stegen er færdig, tages den ud og væden sies fra.
Denne koges ind og piskes med lidt koldt smør.
Smag til. Hold stegen varm.
I mellemtiden til garniture:
Løg i grove stykker sauteres i olie, groft skårne æbler tilsættes.
Når de har fået farve tilsættes lidt hvidvin og de koges til de er bløde.
Smag til med salt og peber.