2 rådyrhalse
1 spsk tomatpuré
2 gulerødder lidt timian
½ porre
olie
¼ knoldselleri
lidt Maizena
1 løg
salt, peber
*
Skræl gulerødder, knold-selleri og løg, og rengør porren grundigt.
Hak løget groft, og skær gulerødder, porre og knoldselleri i tern.
Varm olien op i en gryde, brun rådyrhalse og grønsagerne deri.
Tilsæt tomatpuré, lidt timian og kom vand i til det hele lige er dækket.
Når det koger skummes grundig med en hulske, tilsæt så ca. 1 tsk salt.
Lad herefter det hele koge i ca. 2-2 ½ time og skum engang imellem
undervejs.
Når tiden er gået, eller det vil sige når halsene er kogt så kødet næsten
falder fra benene, så tages halsene op.
Væden (fonden) sies over i en anden gryde, og det koges ned til en
kraftig konsistens.
Kødet pilles af halsbenene og skæres/plukkes i små stykker og blandes
med de kogte grønsager.
Pensl fire portionsforme med olie og klem blandingen heri.
Herefter kan de stilles på køl til dagen efter, men kan selvfølgelig også
anvendes straks.
Varm formene ved 180ºC i ca. 20 minutter.
Imens smages saucen til.
Er det nødvendigt kan den jævnes lidt med Maizena og smages til med
salt og peber.
Tips: Formene vendes ud på varme tallerkener og lidt af saucen hældes
ved resten serveres a part.
Retten gør sig bedst med en god kartoffelmos og et drys friskhakket
persille.