4 Personer
600 g rødtungefilet
40-45 g margarine
½ dl tør hvidvin
2 små løg
2 gulerødder
peber og 1 spsk salt
Pynt (kan udelades):
200 g champignon
20 g margarine
*
Løgene hakkes groft, og gulerødderne skæres i terninger.
Steges gyldne i en gryde med 20 g margarine.
½ tsk salt + ½ dl vand tilsættes, et låg lægges på, og grønsagerne damper svagt til gulerødderne er halvmøre. Rør af og til.
Grønsagerne anbringes i et passende stort ovnfast fad.
I fadet anbringes de afdryppede fiskefileter, som bukkes sammen på midten.
Resten af margarinen fordeles i små klatter på fisken, salt og peber drysses over, og til sidst tilsættes ½ dl tør hvidvin.
Fisken braiseres i en forvarmet ovn ca. 15-20 minutter ved 225ºC.
Dryp af og til med væden.
Fisken pyntes med ristede champignon og serveres med kartoffelmos og hakket persille.