En god simreret med
andelår serveret med en krydret risblanding med tranebær.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid:
35 min. Koge/stegetid: 1 time.
#
2 andelår
salt og peber
1-2 løg
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
2 stilke frisk
rosmarin
½ liter hønse- eller
grønsagsbouillon
Rispilaf:
2 skalotteløg
1-2 fed hvidløg
1 spsk olie eller
smør
150 g risblanding
med vilde ris
¼ tsk stødt
allehånde
¼ tsk stødt kanel
¼ tsk chiliflager
4 dl hønse- eller grønsagsbouillon
75-100 g friske
eller frosne tranebær
½-1 tsk sukker
2-3 spsk hakket
persille
*
Brun andelårene på
alle sider på en varm pande.
Krydr dem med salt
og peber, og tag dem af panden.
Rens løg og grønsager,
og skær dem i grove stykker.
Brun grønsagerne i
det afsmeltede fedt på panden i ca. 5 min.
Læg dem i et ovnfast
fad sammen med rosmarin, og krydr med salt og peber.
Læg andelårene på grønsagerne,
og hæld bouillon ved, så det kommer op omkring lårene, men ikke dækker dem.
Sæt fadet i ovnen
ved 170 °C i 45-60 min. til kødet er mørt og skindet sprødt.
PILAF: Pil og hak
skalotteløg og hvidløg.
Sauter dem blanke i
en gryde med olie i 5 min.
Vend risblandingen
i, og tilsæt krydderier og bouillon.
Lad risene simre
under låg i 5 min.
Vend tranebærrene i
risene, og lad dem simre under låg i yderligere ca. 10 min (se pakkens
anvisning) til risene er møre og har absorberet væsken.
Smag til med sukker,
salt og peber og tilsæt hakket persille.
Server lårene
direkte fra fadet med rispilaf som tilbehør.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin