Dej:
20 g gær
3 dl lunkent vand
½ tsk salt
1 spsk olie
100 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel
Fyld:
1 dl hakkede tomater
2 løg
1 tsk oregano
1-2 grønne peberfrugter
200 g røget medister eller hamburgerryg
15 sorte oliven
200 g revet ost
3-4 spsk parmesanost
Tilbehør: grøn salat
*
Gæren udrøres i vandet. Salt, olie og hvedemel tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 1 time.
De hakkede tomater kommes i en gryde.
Løgene skæres i terninger og tilsættes sammen med oregano.
Småkoger ca. 10 min.
Peberfrugter, pølse og oliven skæres i skiver.
Dejen slås ned og rulles ud i en bradepandes størrelse.
Dejen lægges i en smurt bradepande, og kanten foldes ned en gang hele vejen rundt.
Tomaterne fordeles i bunden.
Peber, pølse, oliven og ost lægges over tomaterne.
Drysses med parmesanost.
Bages i ovnen i 35-40 min. ved 200°C.